Навіщо потрібно ходити в храм, адже можна чудово вірити в Бога і молитися вдома?

Що відбувається на Літургії? Священик бере хліб і вино, він і всі віруючі, які зібралися в храмі, моляться, і Бог таємничим чином втілює хліб і вино в Свої Тіло і Кров. Втілює – значить, невидимо змінює, творить із земних речовин щось нове.

«Тіло» в давнину означало живої людини, кров'ю зазвичай скріплювався Завіт Бога з людьми. Коли Христос встановлював Таїнство Причащання, Він хотів сказати наступне: під виглядом хліба і вина Я, Живий, буду з вами. В цьому і є таємниця Нового Завіту.

Отже, Таїнство Причастя – це свідоцтво про присутнім з нами Бога! І не просто свідчення – це Таїнство зустрічі з Богом! Причащаючись, ми єднаємося з Господом, приймаємо в себе Його цілющу, благодатну силу.

А тепер самі дамо собі відповідь на питання: ми хочемо мати вічне життя? хочемо стати причасниками Божої сили? хочемо, щоб наше спілкування з Богом не стало прохолодно офіційним (як у хрещеної, але невоцерковленного людини), а живим, сімейним? Якщо хочемо – повинні йти в храм.

...Коли двоє людей люблять один одного, вони хочуть бути разом, вони обіймаються, цілуються. Вони не можуть винести розлуки і скучають один за одного. Так і людина, що любить Бога. Він нудьгує без Бога, сумує. Євхаристія – це Таїнство єднання людини з Богом. І воно відбувається у храмі.

источник:https://azbyka.ru/parkhomenko/otvety-na-voprosy-kotorye-chashhe-vsego-zadayut-svyashhenniku.html



Источник: Навіщо потрібно ходити в храм, адже можна чудово вірити в Бога і молитися вдома?
Категория: Вопросы о Религии | Добавил: Arist (06.11.2017) | Автор: Навіщо потрібно ходити в храм, адже
Просмотров: 367 | Теги: Навіщо потрібно ходити в храм, адже можна чудово вірити в Бога і м | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar